80% Chocolat Madagascar (darkmilk) 1 kg (10x100g)
Kód: 4391Související produkty
Detailní popis produktu
1 kg (10 x 100g tabulek pro gastro a/nebo větší spotřebitele) 80% darkmilk luxusní čokoláda od značky Chocolat Madagascar je vyrobena jen a pouze z těch nejkvalitnějších kakaových bobů a mléka.
Obsahuje 80 % kakaa 14 % mléka a pouze 6 % třtinového cukru. Vysoké procento a přesto jemně lahodná. Na jazyku se pomalu rozpouští v hladkou sametovou texturu velmi podobně jako světoznámé Friis-holm tabulky z Dánska. Vyhrála bronzovou medaili a 2 hvězdy great taste z mezinárodních soutěží velmi zaslouženě protože ve světě vysokoprocentní mléčné kraftové čokolády patří k nejlepším.
Luxusní velké gastro balení tabulek z těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších bio kakaových bobů přímo z Madagaskaru s dokonale vyváženou a komplexní chutí. Skvělá pro všechny domácí i profesionální cukráře.
Chocolat Madagascar je jedna z nejstarších čokoládových manufaktur na světě (založena r. 1940), která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru, tzv. tree to bar výroba. Zajímavostí je, že je vyrábí na původních řemeslných nástrojích z minulého století.
Proces doslova od semínka po strom (kakaovník), přes jeho kakao až po tabulku Chocolat Madagascar (na rozdíl od většiny čokoládových společností na světě). Soukromé investice od roku 2005 s madagaskarskou společností Chocolaterie Robert SA vytvořily první africký export čokolády světové třídy. Export světové čokolády z Madagaskaru vytváří pro madagaskarské občany mnohem větší ekonomický přínos, než jen export pouze kakaa, což mnohonásobně zvyšuje hodnotu původu - tzv. RaiseTrade. Jemné kakao roste pouze v deštném pralese a vytváří tak udržitelné a rostoucí útočiště pro ohrožená zvířata a faunu na Madagaskaru.
Na rozdíl od většiny továren na čokoládu na světě je Chocolat Madagascar továrna přímo v bezprostřední blízkosti kakaových plantáží. Kakao se zpracovává a optimalizuje fermentací a sušením bobů až po čokoládu v řádech dnů a ne měsíců/let - aby se zajistilo, že komplexní a jemné flavonoidy a ostatní látky budou čerstvě zachovány, jak to příroda zamýšlí v samotných bobech. Tato čokoláda se vyrábí stejným řemeslným způsobem, jako by vinař tvořil to nejlepší víno z hroznů sklizených na své vinici přímo vedle vinařství.
Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award (2017 a 2020) AKA nejvyšší světové zlato, Shining Bright Award (2020) tak i ve Finest Origin.
Čokoláda se vyrábí kompletně na Madagaskaru - od pěstování kakaových bobů, přes jejich zpracování až po výrobu a balení hotových čokolád. Díky tomu je zajištěna maximální podpora tamní ekonomiky a místních farmářů. Chocolat Madagascar ve skutečnosti tedy povýšila pojem “fair trade” na “raise trade” a skutečně patří mezi nejudržitelnější a nejférovější značky čokolád, jaké může zákazník koupit. Zpracování kakaových bobů přímo v místě sklizně je také maximálně ekologické - suroviny se zbytečně neposílají z jedné země do druhé ke zpracování, čímž se šetří pohonné hmoty. V neposlední řadě má tento způsob výroby zásadní vliv na samotnou kvalitu a chuť čokolád - tím, že jsou kakaové boby jsou zpracovány co nejdříve po sklizni, jsou maximálně čerstvé a zachovávají si vysoký obsah výživných látek a hluboké aroma.
Kakao, které se používá k výrobě této čokolády, má díky nadřazené čerstvosti také neskutečnou delikátní chuť bez nadbytečné a nepříjemné hořkosti. Do čokolád tedy není třeba přidávat žádná zbytečná ochucovadla, ani kakaové boby při zpracovávání chemicky ošetřovat alkalizací. Luxusní pravá chuť bez kompromisů a aditiv.
Obsažené bio (certifikát Organic Ecocert) kakaové boby se sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru (vulkanická část ostrova). Celá výroba čokolád - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na jejich chuti i výživové hodnotě. Tento způsob výroby také maximálně podporuje místní ekonomiku (tzv. RaiseTrade viz výše), a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato unikátní mléčná 80% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky bio mléčnému podílu (20 %) obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Tato tabulka je oslazená třtinovým cukrem a mlékem v celkovém množství 12 g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v půlce jablka).
Superpotravina k posílení energie.
Hmotnost: 10 x 100 g (1kg).
Země původu: Madagaskar.
Složení: Madagaskarské kakaové boby, Madagaskarské kakaové máslo, sušené plnotučné kravské mléko (14%), třtinový cukr, slunečnicový lecitin bez GMO. Vyrobeno v manufaktuře, která zpracovává také mléko a kešu ořechy. Obsah kakaa 80 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2720 kJ / 650 kcal
Tuky 57 g, z toho nasycené mastné kyseliny 34 g
Sacharidy 28 g (6 g jako vláknina) z toho cukry 12 g
Bílkoviny 11 g
Sůl 0,03 g
Odrůda kakaa: Criollo, Forastero, Trinitaro.
Aromatický profil: Delikátní, jemné, ovocné tóny.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kakaové produkty |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg (10x100 g) |
Aromatický popis: | Madagaskarské kakaové boby, Madagaskarské kakaové máslo, sušené plnotučné kravské mléko (14%), třtinový cukr, slunečnicový lecitin bez GMO. Vyrobeno v manufaktuře, která zpracovává také mléko a kešu ořechy. Obsah kakaa 80 %. |
Země původu: | Madagaskar |
Odrůda kakaa: | Criollo, Forastero, Trinitaro |
Aromatický profil: | delikátní, jemné, ovocné tóny |
Skladování: | Skladujte v chladu a suchu. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.