80% Chocolat Madagascar (darkmilk) 1 kg (10x100g)

Kód: 4391
Novinka Tip
Neohodnoceno
999 Kč 891,96 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
22.11.2024

Luxusní 80% tmavá mléčná čokoláda "tree to bar" z Madagaskaru. Oceněná bronzem a 2 hvězdami great taste.

Detailní informace

Detailní popis produktu

1 kg (10 x 100g tabulek pro gastro a/nebo větší spotřebitele) 80% darkmilk luxusní čokoláda od značky Chocolat Madagascar je vyrobena jen a pouze z těch nejkvalitnějších kakaových bobů a mléka. 

Obsahuje 80 % kakaa 14 % mléka a pouze 6 % třtinového cukru. Vysoké procento a přesto jemně lahodná. Na jazyku se pomalu rozpouští v hladkou sametovou texturu velmi podobně jako světoznámé Friis-holm tabulky z Dánska. Vyhrála bronzovou medaili a 2 hvězdy great taste z mezinárodních soutěží velmi zaslouženě protože ve světě vysokoprocentní mléčné kraftové čokolády patří k nejlepším.

Luxusní velké gastro balení tabulek z těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších bio kakaových bobů přímo z Madagaskaru s dokonale vyváženou a komplexní chutí. Skvělá pro všechny domácí i profesionální cukráře.

Acad-Choc-Bronze-2018

Chocolat Madagascar je jedna z nejstarších čokoládových manufaktur na světě (založena r. 1940), která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru, tzv. tree to bar výroba. Zajímavostí je, že je vyrábí na původních řemeslných nástrojích z minulého století.

Proces doslova od semínka po strom (kakaovník), přes jeho kakao až po tabulku Chocolat Madagascar (na rozdíl od většiny čokoládových společností na světě). Soukromé investice od roku 2005 s madagaskarskou společností Chocolaterie Robert SA vytvořily první africký export čokolády světové třídy. Export světové čokolády z Madagaskaru vytváří pro madagaskarské občany mnohem větší ekonomický přínos, než jen export pouze kakaa, což mnohonásobně zvyšuje hodnotu původu - tzv. RaiseTrade. Jemné kakao roste pouze v deštném pralese a vytváří tak udržitelné a rostoucí útočiště pro ohrožená zvířata a faunu na Madagaskaru.

Na rozdíl od většiny továren na čokoládu na světě je Chocolat Madagascar továrna přímo v bezprostřední blízkosti kakaových plantáží. Kakao se zpracovává a optimalizuje fermentací a sušením bobů až po čokoládu v řádech dnů a ne měsíců/let - aby se zajistilo, že komplexní a jemné flavonoidy a ostatní látky budou čerstvě zachovány, jak to příroda zamýšlí v samotných bobech. Tato čokoláda se vyrábí stejným řemeslným způsobem, jako by vinař tvořil to nejlepší víno z hroznů sklizených na své vinici přímo vedle vinařství.

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award (2017 a 2020) AKA nejvyšší světové zlato, Shining Bright Award (2020) tak i ve Finest Origin. 

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Čokoláda se vyrábí kompletně na Madagaskaru - od pěstování kakaových bobů, přes jejich zpracování až po výrobu a balení hotových čokolád. Díky tomu je zajištěna maximální podpora tamní ekonomiky a místních farmářů. Chocolat Madagascar ve skutečnosti tedy povýšila pojem “fair trade” na “raise trade” a skutečně patří mezi nejudržitelnější a nejférovější značky čokolád, jaké může zákazník koupit. Zpracování kakaových bobů přímo v místě sklizně je také maximálně ekologické - suroviny se zbytečně neposílají z jedné země do druhé ke zpracování, čímž se šetří pohonné hmoty. V neposlední řadě má tento způsob výroby zásadní vliv na samotnou kvalitu a chuť čokolád - tím, že jsou kakaové boby jsou zpracovány co nejdříve po sklizni, jsou maximálně čerstvé a zachovávají si vysoký obsah výživných látek a hluboké aroma.

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Kakao, které se používá k výrobě této čokolády, má díky nadřazené čerstvosti také neskutečnou delikátní chuť bez nadbytečné a nepříjemné hořkosti. Do čokolád tedy není třeba přidávat žádná zbytečná ochucovadla, ani kakaové boby při zpracovávání chemicky ošetřovat alkalizací. Luxusní pravá chuť bez kompromisů a aditiv.

Obsažené bio (certifikát Organic Ecocert) kakaové boby se sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru (vulkanická část ostrova). Celá výroba čokolád - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na jejich chuti i výživové hodnotě. Tento způsob výroby také maximálně podporuje místní ekonomiku (tzv. RaiseTrade viz výše), a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Tato unikátní mléčná 80% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky bio mléčnému podílu (20 %) obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

Tato tabulka je oslazená třtinovým cukrem a mlékem v celkovém množství 12 g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v půlce jablka).

Superpotravina k posílení energie.

Hmotnost: 10 x 100 g (1kg).
Země původu: Madagaskar.
Složení: Madagaskarské kakaové boby, Madagaskarské kakaové máslo, sušené plnotučné kravské mléko (14%), třtinový cukr, slunečnicový lecitin bez GMO. Vyrobeno v manufaktuře, která zpracovává také mléko a kešu ořechy. Obsah kakaa 80 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota     2720 kJ / 650 kcal
Tuky                                        57 g, z toho nasycené mastné kyseliny 34 g
Sacharidy                            28 g (6 g jako vláknina) z toho cukry 12 g
Bílkoviny                             11 g
Sůl                                           0,03 g

Odrůda kakaa: Criollo, Forastero, Trinitaro.

Aromatický profil: Delikátní, jemné, ovocné tóny.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kakaové produkty
Hmotnost: 1 kg (10x100 g)
Aromatický popis: Madagaskarské kakaové boby, Madagaskarské kakaové máslo, sušené plnotučné kravské mléko (14%), třtinový cukr, slunečnicový lecitin bez GMO. Vyrobeno v manufaktuře, která zpracovává také mléko a kešu ořechy. Obsah kakaa 80 %.
Země původu: Madagaskar
Odrůda kakaa: Criollo, Forastero, Trinitaro
Aromatický profil: delikátní, jemné, ovocné tóny
Skladování: Skladujte v chladu a suchu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz