Chocolat Madagascar Kakaové boby (Grand Cru de Sambirano) ve 100% čokoládě, 1Kg
Kód: 3861Související produkty
Detailní popis produktu
Kakaové boby se extrahují z kakaovníku. Jsou (tak jako kvalitní vysokoprocentní čokolády) mimořádným zdrojem nejen antioxidantů, vlákniny a energie, ale hl. minerálů a stopových prvků, např.:
- Hořčíku - hraje v těle mnoho rolí, včetně regulace nesčetných biochemických procesů, jako je syntéza bílkovin, funkce svalů a nervů a regulace krevního tlaku a glukózy v krvi.
- Mědi - ta pomáhá při tvorbě červených krvinek, absorpci železa, výrobě energie a tvorbě pojivové tkáně.
- Manganu - který hraje roli v metabolismu tuků a sacharidů, absorpci vápníku a regulaci cukru v krvi.
- Železa - jenž je nezbytné pro růst, vývoj a tvorbu červených krvinek a je také nezbytné pro tvorbu některých hormonů a pojivové tkáně.
- Fosforu - ten podporuje tvorbu i obnovu kostí a zubů, podporuje funkci ledvin, svalové kontrakce a normální srdeční rytmus.
Theobromin, který je obsažený v kakaových bobech je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný. Nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, neprodukuje pocity nervozity a není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává.
Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů v bobech (vč. kofeinu) jsou skvěle stabilizovány jak theobrominem, tak jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina.
Doporučujeme dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.
Na rozdíl od většiny továren na čokoládu na světě je Chocolat Madagascar továrna přímo v bezprostřední blízkosti kakaových plantáží. Kakao se zpracovává a optimalizuje fermentací a sušením bobů až po čokoládu v řádech dnů a ne měsíců/let - aby se zajistilo, že komplexní a jemné flavonoidy a ostatní látky budou čerstvě zachovány. Tato čokoláda se vyrábí stejným řemeslným způsobem, jako by vinař tvořil to nejlepší víno z hroznů sklizených na své vinici přímo vedle vinařství.
Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award (2017 a 2020) AKA nejvyšší světové zlato, Shining Bright Award (2020) tak i ve Finest Origin.
Čokoláda se vyrábí kompletně na Madagaskaru - od pěstování kakaových bobů, přes jejich zpracování až po výrobu a balení hotových čokolád. Díky tomu je zajištěna maximální podpora tamní ekonomiky a místních farmářů. Chocolat Madagascar ve skutečnosti tedy povýšila pojem “fair trade” na “raise trade” a skutečně patří mezi nejudržitelnější a nejférovější značky čokolád, jaké může zákazník koupit. Zpracování kakaových bobů přímo v místě sklizně je také maximálně ekologické - suroviny se zbytečně neposílají z jedné země do druhé. V neposlední řadě má tento způsob výroby zásadní vliv na samotnou kvalitu a chuť čokolád - tím, že jsou kakaové boby jsou zpracovány co nejdříve po sklizni, jsou maximálně čerstvé a zachovávají si vysoký obsah výživných látek a hluboké aroma.
Kakao k výrobě této čokolády, má díky nadřazené čerstvosti také neskutečnou delikátní chuť bez nadbytečné a nepříjemné hořkosti. Do čokolád tedy není třeba přidávat žádná zbytečná ochucovadla, ani kakaové boby při zpracovávání chemicky ošetřovat alkalizací. Luxusní pravá chuť bez kompromisů a aditiv. 100% hořká čokoláda je vyrobena jen a pouze z těch nejkvalitnějších kakaových bobů. Má krásnou, světle hnědou až červenou barvu a její komplexní chuť se pomalu rozvíjí v ovocné, citrusové a příjemně nahořklé kakaové tóny. Na jazyku se pomalu rozpouští v hladkou sametovou texturu.
Neobsahuje žádný přidaný cukr ani mléko, a je tedy vhodná i pro vegany a vegetariány. Obsažené bio (certifikát Organic Ecocert) kakaové boby se sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru (vulkanická část ostrova).
Malé množství třtinového cukru obsahuje pouze pudrový posyp na bobech, nikoli však boby samotné ani 100% hořká čokoláda ve které jsou obaleny. Tato sladká stopa je téměř nepatrná. Superpotravina k posílení energie.
Hmotnost: 1000 g.
Země původu: Madagaskar.
Složení: Pražené kakaové boby z Madagaskaru, hořká čokoláda z Madagaskaru. Podíl kakaa 100 %. Vyrobeno v manufaktuře, která zároveň zpracovává i kešu ořechy a mléko.
Výživové údaje na 100g | |
Energetická hodnota | 2319 kJ/554 kcal |
Tuky | 41 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 25 g |
Sacharidy | 29 g |
- z toho cukry | 7 g |
Vláknina | 24 g |
Bílkoviny | 15 g |
Sůl | 0,05 g |
Aromatický profil: delikátní, jemné, ovocné tóny
Skladování: Na suchém a chladném místě mimo přímé sluneční záření, ideálně ve vzduchotěsné nádobě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.