BIO RAW kokosové máslo Naturkostbar (Swiss), 550 g, (CZ-BIO-002)
Kód: 4479Související produkty
Detailní popis produktu
Nejvyšší kvalita kokosového másla na trhu. Švýcarská řemeslná manufaktura, zpracováno do 41°C, BIO certifikováno.
Složením se jedná o celé tzv. "maso" kokosu - vnitřní bílá část a to ve formě rozmixované tuhé pasty/másla.
Krásné kokosové palmy lemují kilometry bílých písečných pláží na Srí Lance. „Našim“ kokosovým ořechům se daří v teplém subtropickém klimatu. Sklízí se a lámou se ručně, poté se strouhají a suší při nejnižších teplotách. Jemné organické kokosové máslo pak vyrábíme v Uetendorfu z výsledných syrových kokosových částic. Náš tradiční kamenný mlýn jemně a pomalu přeměňuje vysušený kokos na krémové pyré. Vůně se rozvinou a pyré získá jedinečnou jemnou konzistenci.
Obsahuje vysoký podíl tzv. MCT tuků (jsou považovány za zdravý a rychlý zdroj energie).
Je významným zdrojem toho, čím nás po léta strašili - nasyceného tuku? Není pro nás spíše lepší olivový olej, který je mononenasycená - nebo „zdravá“ - mastná kyselina? S jeho krémovou texturou a jemně nasládlou chutí se může kokosové máslo tvářit, že je to něco hříšného. Ve skutečnosti přínosy výživy z kokosového másla zahrnují schopnost budovat imunitní obranu těla.
Kokosové máslo patří mezi nejlepší zdroje mastných kyselin se středním řetězcem (MCT). MCT jsou snadno stravitelné, podporují neurologické zdraví a jsou také velmi přátelské k játrům a žlučníku. Trávení tohoto tuku nevyžaduje velkou produkci žluči a nedává ani tolik zabrat játrům. Místo toho okamžitě vstoupí přímo do lymfatického systému přes vaše střeva a hned je přetvořen na energii. Kromě poskytování živin a jeho úžasné chuti obsahuje kokosové mléko prospěšný tuk nazývaný kyselina laurová. Kyselina laurová je mastná kyselina se středně dlouhým řetězcem, kterou tělo snadno vstřebává a používá pro energii. Existují pouze dvě nebo tři běžné potraviny - palmový olej, kokosový olej a mateřské mléko - které jsou významně bohaté na kyselinu laurovou. A to je něco, co možná chcete začlenit do své stravy.
Mastné kyseliny raw kokosového másla jsou primárně syrové nasycené tuky, ale nemyslete si, že zvyšují hladinu cholesterolu a způsobují poškození srdce. Místo toho je známo, že skutečně dělají pravý opak.
Doktoři Ray Peat, Weston Price a mnoho dalších kapacit dokázali a zkoumali prospěšnost mnohých nasycených tuků včetně MCT. Pravda např. kokosového oleje je zřejmá každému, kdo studoval zdravotní stav obyvatel tradičních tropických kultur, ve kterých je kokosový olej základem výživy již po tisíce let. Už v roce 1930 cestoval zubař Dr. Weston Price po jižním Pacifiku a zkoumal tradiční způsoby stravování a jejich vliv na zdraví obecně a zejm. pak stav zubů. Objevil, že strava bohatá na kokos byla zdravá a vyvážená i přes extrémně vysoký obsah tuku. Srdeční choroby se prakticky nevyskytovaly. Mnohé studie na obyvatelstvu Pacifických ostrovů, které získává 30-60% veškerého příjmu kalorií z plně saturovaného kokosového oleje, vykazují téměř nulové množství kardiovaskulárních nemocí. Ve skutečnosti neexistuje žádný důkaz, že by přirozeně vysoce nasycené tuky (bez obsahu pufa) měly jakýkoliv škodlivý vliv.
Díky 60 let trvající negativní propagandě a mýtům vůči přirozeně nasyceným olejům, byste asi odhadovali, že tyto komunity budou postiženy ucpanými arteriemi, obezitou a srdečními nemocemi. Není tomu tak. Naopak správné nasycené tuky vč. kokosového oleje a másla ukazují spíše vitální efekt pro tělo.
Proč sportovci používají MCT tuk?
Rychlý nástup čisté energie. MCT jsou obzvláště přínosným doplňkem při fyzické námaze, vzhledem k jejich vysokému obsahu energie, vysoké rychlosti absorpce a rychlé metabolické přeměně do buněčné energie. Navíc MCT mohou být rychle mobilizovány v období zotavení po cvičení, aby obnovily svaly a zabránily rozpadu bílkovin, ke kterému může dojít, když má tělo maximální nároky a využívá energetické rezervy těla.
- MCT TUKY snadno pronikají buněčnými membránami a nepotřebují speciální enzymy k tomu, aby je tělo efektivně využilo.
- MCT se přímo v játrech okamžitě mění v energii, spíš než by se ukládaly v podobě tuku.
- MCT jsou snadno stravitelné, podporují metabolismus a snadno se mění v energii.
Několik studií ukázalo, že MCT mohou zlepšit fyzický a atletický výkon. Osobně mám perfektní zkušenost s používáním mct tuku kolem tréninků k proteinu (goat) či celistvému zdroji bílkovin z jídla. V ketóze je to pak opravdu energetická rozbuška a perfektní energetický "stimulatnt". Navíc, výzkum ukázal, že díky svému metabolickému efektu zvyšuje mct olej aktivitu štítné žlázy. A asi jste slyšeli, že tzv. „líná“ štítná žláza je jedním z důvodů, proč se některým lidem nedaří zhubnout i přes veškerou snahu. Kromě ztráty nadváhy jsou i další výhody povzbuzení metabolismu – urychlí se i proces regenerace. Buňky se rychleji regenerují, nahrazují se staré buňky a celkový imunitní systém lépe funguje.
NATURKOSTBAR unikátní Švýcarská BIO/RAW kvalita = JEDINEČNÉ A HOLISTICKÉ PŘÍSTUPY KE KAŽDÉMU KROKU PRODUKCE.
Toto kokosové máslo je kromě tuků bohaté na minerály jako je draslík, železo, fosfor a hořčík a obsahuje mj. také B vitamíny a mnoho dalších živin.
Použití: Ať už pikantní nebo sladké – kokosové máslo obohatí nespočet pokrmů. Svou sametovou, hedvábnou konzistencí dodává zeleninovým pokrmům a dalším kořeněným menu exotické, nesrovnatelné aroma. Vylepšuje také smoothie, müsli, kaše, zmrzlinu a dezerty a chutná skvěle jako vege náhražka másla.
Dokonalá organická svačinka plná minerálů a energie, bez přidaného cukru či jakýchkoli umělých aditiv!
- Srí-lanské kokosové máslo zpracované speciální metodou do 41°C (RAW kvalita)
- BIO certifikováno, bez použití jakékoli chemie, GMO, s respektem k přírodě a v nejvyšší kvalitě na trhu
- Velké 550 g balení
- Univerzální použití
- Bohaté na MCT tuky, vlákninu a minerály
- Nekompromisní složení bez cukru, RAW a BIO, se Švýcarským filtrem TOP kvality
- Suroviny přímo od farmářů na Srí-lance do malé manufaktury ve Švýcarsku a následně k nám na hlavní sklad Československého exluzivního distrubutora adamraw.cz (kompletní přehled suroviny celého řetězce od původu až po Vašeho distrbutora)
- Dokonalá a čerstvá chuť se zachováním maxima živin a aroma
- Perfektní okolo-tréninková svačinka plná vitamínů a hlavně minerálů
Toto kokosové máslo se skládá výhradně ze zralých kokosů a je zdrojem mnoha minerálních látek. Fosfor, železo a hořčík podporují náš energetický metabolismus. Zejména hořčík zajišťuje zásobení svalových buněk, takže lze předejít bolestivým křečím při cvičení. Fosfor je potřebný pro výrobu a využití energie a také hraje roli při stavbě našich kostí. Zinek přispívá k normální funkci imunitního systému a pomáhá chránit naše buňky před oxidativním stresem.
Hmotnost: 550 g.
Země původu: Srí Lanka.
Vyrobeno: Švýcarsko (Naturkostbar AG, CH-3661 Uetendorf).
Složení: 100% kokosové máslo (Srí Lanka)* CH-BIO-038.
*z ekologického zemědělství mimo EU (CZ-BIO-002)
Nutriční hodnoty Ø | na 100 g/100 ml | % 1 |
---|---|---|
Energie: | 2720 kJ/660 kcal | 33,00 % |
Tuky:
|
63,30 g | 90,43 % |
z toho: nasycené mastné kyseliny:
|
54,80 g | 274,00 % |
z toho mononenasycené mastné kyseliny:
|
3,80 g | 25,33 % |
z toho polynenasycené mastné kyseliny:
|
1,00 g | 6,67 % |
Sacharidy: | 6,40 g | 2,46 % |
z toho cukr (přírodní):
|
6,40 g | 7,11 % |
Vláknina:
|
20,00 g | 40,00 % |
Protein:
|
6,20 g | 12,40 % |
Sůl:
|
0,30 g | 5,00 % |
Vitamín E:
|
1,30 mg | 10,83 % |
Vitamín B3 (niacin):
|
0,80 mg | 5,00 % |
Vitamín B6:
|
0,20 mg | 14,29 % |
Vápník:
|
25,00 mg | 3,13 % |
Fosfor:
|
180,00 mg | 25,71 % |
Železo:
|
3,50 mg | 25,00 % |
Hořčík:
|
90,00 mg | 24,00 % |
Jód:
|
3,00 ug | 2,00 % |
Draslík:
|
600,00 mg | 30,00 % |
Skladování: Skladujte v suchu a temnu při max. pokojové teplotě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kokosové produkty |
---|---|
Země původu: | Srí Lanka |
Sožení: | 100% kokosové máslo (Srí Lanka)* CH-BIO-038 |
Hmotnost: | 550 g |
Vyrobeno: | Švýcarsko (Naturkostbar AG, CH-3661 Uetendorf) |
Skladování: | Skladujte v suchu a temnu při max. pokojové teplotě. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.