Realconservera Mini sardinky (limitovaná edice), 112 g
Kód: 3991Související produkty
Detailní popis produktu
Velmi malé ručně balené Sardina pilchardus - opečené sardinky pokryté olivovým olejem - jako luxusní delikatesa gurmánů. Oceněno v TOP 10 nejlepších konzerv na světě ve své kategorii Sardinky. Mají své místo v žebříčku světových 101 nejlepších konzervovaných produktů z moře vůbec.
Lesklá stříbrná barva. Krémová textura a intenzivní rybí chuť, vylepšená macerací v olivovém oleji. Vysoký obsah Omega 3.
Fantastická chuť pro opravdové gurmety.
Sardinky jsou samozřejmě velkou nutriční a minerální bombou, avšak i kontroverzním tématem kvůli konzervaci, udržitelnosti, těžkým kovům apod.
Nízká hladina rtuti – Když velká ryba sežere malou rybu, pak tuto velkou rybu sežere ještě větší ryba, a tak dále. Tak v rybím potravním řetězci obvykle obsahují největší ryby na vrcholu tohoto řetězce také nejvíce rtuti. Drobné sardinky jsou velmi málo vystaveny rtuti a živí se zeména planktonem, takže jsou dobrou volbou i pro děti, těhotné a kojící matky a všechny ostatní. Zejména čím menší sardinky jsou, tím čistší je zpravidla jejich složení.
Výživa – konzervované sardinky jsou plné bílkovin, selenu a vápníku díky obsaženým kostičkám, vitamínu B12 a omega-3 tuků. Obsahují také důležitý vit D a mnoho dalších minerálů, stopových prvků a vitamínů.
Obecně jde o cenově dostupný zdroj vynikající výživy u kterého je pomyslným problémem jen konzervace (trvanlivost), obsah soli a téma oxidace. Osobně považuji kvalitní a ručně konzervované produkty jako vhodný doplněk stravy pokud je zachována maximální kvalita a zdroj získávání (jako farmářské trhy z divokého rybolovu u Real conservera apod.) a nejsou konzumovány chronicky na denní bázi. Luxusní značky jako tato, nabízí tu nejlepší gurmánskou chuť a požitek, který se dobře kombinuje s masivní výživovou hodnotou a paradoxním omezením z hlediska vysoké ceny, díky kterému si dopřejeme takovou lahůdku spíše občasně na chuť a zážitek, než jako pravidelný a hlavní zdroj výživy.
Použití v holistických směrech, ájurvédě a TČM
S rozsáhlými zdravotními přínosy a dlouhým seznamem živin zabalených v každé porci není divu, že sardinky fungují dobře, když jsou spárovány s mnoha formami holistické medicíny, včetně ájurvédy a tradiční čínské medicíny.
Ryby, jako jsou právě sardinky, mohou být součástí zdravé ajurvédské stravy, i když se doporučuje držet příjem střídmě, omezit konzumaci ryb pouze na oběd (či jedno jídlo dne) a minimalizovat příjem během podzimní sezóny. Podle ajurvédy se předpokládá, že určité druhy ryb, jako je sardinka, posilují sílu a imunitu, vyživují tělo a působí jako afrodiziakum.
V tradiční čínské medicíně se věří, že sardinky podporují zdraví ledvin a bojují proti únavě nadledvin. Říká se také, že zvyšují plodnost a mají chladivé vlastnosti, které mohou snížit příznaky nadměrného tepla, jako je vysoký krevní tlak, žízeň a zácpa. Západ naopak označuje sardinku zpravidla jako zdroj purinů a kvůli přidané soli a konzervaci tak nevhodnou pro lidi s oslabením ledvin či sklonům ke dně - klasický paradox dnešních doporučení a přístupů.
Sardinky vs. tuňák
Sardinky a tuňák patří mezi nejoblíbenější druhy dostupných konzervovaných ryb. Oboje lze konzumovat také čerstvé, ale jsou stabilně k dispozici v oblíbené konzervované verzi, pokud hledáte rychlé a pohodlné jídlo na cestách. Každá ryba také nabízí množství důležitých živin v každé porci, zejm. bílkovin, minerálů a omega-3 mastných kyselin.
Tuňák má velmi jemnou chuť, která je v ostrém kontrastu s rybí příchutí, kterou najdete v sardinkách. Liší se také způsobem, jakým jsou zabaleny; konzervovaný tuňák obsahuje pouze maso z tuňákových ryb, zatímco konzervované sardinky obvykle obsahují celou rybu vč. kostiček, orgánů a kůže což zaručuje vyšší obsah některých minerálů a látek. Kromě toho, ačkoli jsou nutriční profily velmi podobné, sardinky obvykle obsahují zmíněné kosti, a proto nabízí vyšší množství vápníku a zároveň i vitamínu D z orgánů. Sardinky mají přirozeně velmi nízký obsah rtuti a těžkých kovů, přičemž některé druhy tuňáků mohou obsahovat vysoká množství, proto je důležité hlídat si zdroj i příjem (nejméně obsahují světlí tuňáci alalunga/albacore).
Real Conservera Española pokračuje v rodinném dědictví s více než 100 letou historií v odvětví konzervování ryb a mořských plodů. Majitelé společnosti sdílejí stejný sen: umístit galicijské konzervy z mořských plodů tam, kde si to zaslouží, mezi nejlepší gurmánské produkty na světě. Vytvářet hodnotu pomocí našich značek a vytvářet s nimi ekonomicky, sociálně a ekologicky udržitelné podnikání. Mnoho péče a pozornosti k detailu je věnováno našemu řemeslnému konzervačnímu procesu, při kterém se ryby a mořské plody třídí a balí ručně. Zůstáváme věrni většině konzervárnám zapomenutému tradičnímu postupu, při kterém se část ryb opéká. Používají se pouze kvalitní suroviny z místních farmářských trhů, které jsou následně připraveny odbornými rukama.
Složení: 18-22ks mini sardinek (ryba), olivový olej, sůl.
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 912kJ/219kcal, tuky 15,3 g z toho nasycené mastné kyseliny 2,8 g, sacharidy pod 0,5 g, bílkoviny 21,1 g, sůl 1,5 g.
Skladování: Uchovávejte na chladném a temném místě. Po otevření uchovávejte v chladničce a doporučuje se zkonzumovat do 24h.
Hmotnost: 112g netto (78,4g odkapaný pevný podíl).
Původ: Severní Atlantský oceán. Baleno ručně ve Španělsku.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Proteiny |
---|---|
Výrobce: | Real Conservera Espanola |
Hmotnost: | 112 g netto (78,4 g odkapaný pevný podíl). |
Složení: | 18-22ks mini sardinek (ryba), olivový olej, sůl. |
Skladování: | Uchovávejte na chladném a temném místě. Po otevření uchovávejte v chladničce a doporučuje se zkonzumovat do 24h. |
Původ: | Severní Atlantský oceán. Baleno ručně ve Španělsku. |
Aroma profil/tóny: | Lesklá stříbrná barva. Krémová textura a intenzivní rybí chuť, vylepšená macerací v olivovém oleji. Vysoký obsah Omega 3. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.