Troubu předehřejeme na 200°C. Vypracujeme těsto, kterým vyložíme kulatou formu či zapékací mísku o průměru 22 cm tak, aby těsto pokrývalo nejen dno, ale i okraje formy. Pečeme 10-15 minut, jakmile korpus začně růžovět, vyjmeme ho z trouby.
KORPUS
.
- 1 šálek kokosové mouky
- 1/2 šálku strouhaného kokosu
- 3 vejce
- 1/4 šálku másla
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce vody
- špetka soli
CITRONOVÝ KRÉM
- 3 žloutky
- 3/4 šálku xylitolu
- 1 šálek citronové šťávy (4 větší citrony)
- cintronová kůra
- 3 lžíce neochucené želatiny
- 1/2 šálku vody
- 1 a 1/4 šálku smetany ke šlehání 30%
Ze 4 větších citronů vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru. V hrnci vyšleháme žloutky spolu xylitolem, citronovou šťávou a kůrou. Směs zahříváme 6-8 minut, dokud mírně nezhoustne. POZOR - směs nesmí vařit. Poté odstavíme ze sporáku a vmícháme želatinu, kterou jsme rozpustili ve 1/4 šálku studené vody. Citronovou směs necháme 30-45 minut vychladnout. Mezitím si s trochou xylitolu vyšleháme smetanu, kterou poté mixérem vmícháme do schladlé citronové směsi. Naneseme na korpus, ozdobíme strohanou citronovou kůrou a necháme několik hodin odležet v chladu.