Bezlepkové těsto na pizzu s nízkým obsahem sacharidů.
SUROVINY:
- 45 g mandlové/kokosové mouky
- 55 g chia semínek
- 1 vejce
- 2/3 čajové lžičky sody
- mozarella
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vody
- sůl, pepř, oregano, sušený česnek
Mozzarelu nastrouháme najemno. Spojíme všechny sypké suroviny, přidáme vejce, mozarellu, olej, jednu lžíci vody - druhou lžíci přidáme jen podle potřeby. Těsto necháme 5 minut odležet.
Poté rukama vypracujeme 0,5 - 1 cm silný korpus požadovaného tvaru. Pečeme na pečícím papíře 10-15 minut v troubě předehřáté na 190°C. Poté korpus vyjmeme, poklademe zeleninou, šunkou, sýrem apod. Pečeme dalších 10-15 minut.