DownVillage Řecký výběrový černý česnek stroužky, 100 g
Kód: 3152/100Související produkty
Detailní popis produktu
Fermentované potraviny začínají být stále více v oblibě, protože bývají zpravidla silnější, stravitelnější a pro tělo lepší. Jsou navíc mocnějšími nositeli živin, než nefermentované produkty. Obsahují spoustu nových látek, které vzniknou nebo se transformují až během procesu fermentace, nebo tento proces velmi zlepší vstřebatelnost těch látek, co potravina již má. Zlepšuje se bio-dostupnost a využitelnost a tělo získává z málo daleko více.
Tento černý česnek vzniká při kontrolovaných teplotních a vlhkostních podmínkách. Vybrané řecké odrůdy česneku přirozeným zráním pomalu karamelizují po dobu 60 dnů, čímž si získají mimořádně chutné vlastnosti a specifický obsah látek a živin. Po dokončení procedury se česneky ručně oloupou a vybírají se pouze ty nejkvalitnější stroužky, které se balí do sterilních a výhradně skleněných nádob.
Black Garlic DownVillage používá výhradně nejlepší řecké odrůdy bílého česneku. Podle výzkumů zemědělské univerzity v Aténách jsou řecké odrůdy bílého česneku nadřazené kvality ve srovnání s odrůdami z např. Argentiny a Číny. Studie byla provedena na účinných látkách česneku odrůdy Rizomylos pěstovaných v oblasti Vissa. Vzorky byly získány metodami hydro-destilace a extrakce, přičemž analýza a charakterizace byla realizována pomocí plynové chromatografie, hmotnostní spektrometrie a chromatografie s ionizačním detektorem. Výzkum ukázal, že tento druh česneku má vyšší koncentraci důležitých a potencionálně nejzajímavějších látek česneku ve srovnání s jinými řeckými nebo zahraničními odrůdami, a proto jej při výrobě používají.
Každému je dobře známo, že česnek je jeden z nejsilnějších přírodních pomocníků na mnohé neduhy, ale hlavně také přírodní prevence.
Vše co umí bílý česnek umí černý také, jen silněji a účinněji - lépe. Má totiž více než 2x silnější antioxidační aktivitu než čerstvý česnek.
V průběhu procesu zrání dochází k přeměně některých nestabilních sloučenin včetně velmi známého allicinu (ze zdravotního hlediska nejdůležitější složka klasického česneku) na více stabilní a více pro tělo vstřebatelné sloučeniny. Česnek pak navíc obsahuje stabilní a ve vodě rozpustné sirnaté sloučeniny jako je S-allyl merkaptocystein (SAMC) a S-allyl cystein (SAC), velmi silné antioxidanty, které mají více jak 98% bio-vstřebatelnost! Dále obsahuje některé v tucích rozpustné sirnaté sloučeniny, flavonoidy, fenol allixin a další látky, například důležité minerály jako hořčík, vápník, fosfor a selen. Nejdůležitějšími složkami v černém česneku jsou ale právě prvně zmiňované ve vodě rozpustné sulfáty.
Česnek je velmi silná potravina z hlediska mikrobiomu - neničí zažívací flóru ve střevech, kterou ničí třeba farmaceutická antibiotika. Na rozdíl od nich česnek nenarušuje imunitní systém.
Čerstvý česnek je však důležité velmi dobře žvýkat, protože právě při jeho rozmělňování je aktivita jeho složek správná a nejvyšší. Toto může být občas problematické jak z etického (česnekový zápach z úst) tak chuťového (někdo čerstvý česnek kousat prostě nezvládne) hlediska. U kvalitního černého česneku však tyto problémy zcela odpadají, protože vůbec nevytváří specifický česnekový odór a je navíc velmi chutný.
Hmotnost: 100 g.
Obsah: Řecký černý česnek stroužky (loupané, celé) 100%.
Výživové hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 1220 kJ/293,7 Kcal
Tuky: stopy, z toho nasycené: stopy
Sacharidy: 53,6 g, z toho cukry: 27,4 g
Bílkoviny: 13,2 g
sůl: stopy
Uchovávejte v chladu, temnu a suchu.
Země původu: Řecko
Vyrobeno: Řecko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.